Dansresidens: Mzamo Nondlwana (SA/AT)

Under augusti- september har vi glädjen att möta Wien-baseraden koreografen Mzamo Nondlwana som har residens på Köttinspektionen med arbetet ”Turning point”, i samarbete med dansaren Evandro Pedroni och musikern Lens Kühleitner.

Turning point är en koreografisk process som undersöker det överdrivet expressiva genom kropp, rörelse och ljud. Materialet utgår från minnen, erfarenheter och fantasier och djupgående autentiska relationer däremellan. Med naivitet som performativt verktyg adapteras dessa material till olika praktiker av dans och åkallan. En process som lyfter fram erfarenheter och uttryck av djup glädje.

Mzamo Nondlwana en queer icke-binär scenkonstnär, ursprungligen från Johannesburg, Sydafrika. Hens arbete fokuserar på marginaliserade kroppar och ett försök att omstörta koloniala fantasier. 2006 tog hen examen från dansutbildningen MID (Sydafrika) och 2014 från SEAD (Österrike). Hen har arbetat med Michikazu Matsume, Doris Uhlich, Magdalena Chowaniec, Needcompany och Michael Turinsky. Hen är också ena halvan av dj kollektivet Bicha Boo som är ett audio-visuellt performancekollektiv sedan 2017.

Kulturnatten
Lördag 9 september
kl 19.00-20.00 Residensvisning
Fri entré, ingen föranmälan

Workshop
Datum publiceras här inom kort
Föranmälan