Caroline Byström, Lab-presentation och release för "Material som drar"

Välkommen till en heldag med Köttinspektionen Dans!

Under dagen kommer vi få ta del av Caroline Byströms senaste solo ”Mirage”, som har premiär på Weld i maj 2018. Caroline kommer också presentera sitt pågående arbete "Past as prologue", som hon utarbetar delvis under residens på Köttinspektionen, vilken också kommer ha premiär på Köttinspektionen i September 2018. Vi kommer få ta del av en Lab-presentation som är ett samarbete mellan Köttinspektionen Dans, PO$$E och inbjudna gäster. Ett lab med fokus på mötet mellan textläsning och dans/koreografi. Dessutom släpper vi ”Material som drar”, en publikation som tar avstamp från 2017 års dansprogram. Publikationen samlar text och bildmaterial av konstnärerna Marie Gavois, Sophie Erlandsson, Anna-Karin Brus, Caroline Byström och Munish Wadhia, och är formgiven av Jonas Williamsson. Producerad och initierad av Köttinspektionen Dans. Besökare får var sitt exemplar av publikationen.

MIRAGE

MIRAGE tog sin start i en undersökning av guilty pleasures där monologen, den singulära kroppen i spelfilm, snarare än en kollektiv förening och upplösning av flera kroppar i en dramaturgisk höjdpunkt  intresserat Byström. När är kroppen ett hack i ett narrativ? MIRAGE är också HERstory och fortskrider genom spekulativa, fragmentariska narrativ och dikter där skapandet av och insisterandet på ihågkomster och översättningar över en tidsperiod är centrala teman.

Liksom föreställningarna Re,or,i n ation och Haligh/A Lie av Byström är solot MIRAGE uppbyggd kring två delar. Solot avslutas med queen bee, och en fysisk läsning med utdrag ur ”Den lesbiska kroppen” av Monique Wittig, en del som både går att lyssna till och titta på.

The Grit is in your name, Sigrid

freeze

your skin boils of lingua-tics and fragments, Sigrid

you were so f* (r)ight

I-less

border-less

under lee

a mountainlark f-l-e-e

at first there had been some really nice puns

Grünewald + Hjertén

then: tone-deaf blankness institutional overruns

Ivan + Isaac consent

her to

Lobotomy

(Dedicated to the artist Sigrid Hjertén)

Hon upprepar sig själv
historien

Hon skriver inte ned sina ord så de tas ifrån henne.

Koreografi och dans: Caroline Byström
Text: Caroline Byström och Monique Wittig
Producerad av: BARCO inom ramen för BARCO Twin Productions
Samproducerad av: Weld
Skapad i residens på Weld, MARC, Vitlycke, O Espaço do Tempo (PT) och Mira artes performativas (PT)
Med stöd av Kulturrådet. 
Tack till Désirée Wariaro, Skeppsholmsstudion och SITE.
BARCO TWIN PRODUCTIONS är en kontext initierad av Dinis Machado(PT/SE)för en parallell utveckling av soloverken MIRAGE av Caroline Byström och CONSUBSTANCIATION av Dinis Machado 

Caroline Byström föddes i Taegu, Sydkorea. Hon växte upp i Örnsköldsvik och arbetar som koreograf och dansare i Stockholm sedan hon tog examen från masterprogrammet i koreografi vid Stockholms konstnärliga högskola 2014. Caroline utforskar en ny metod i varje projekt vilket tar sitt uttryck i olika former för presentation. Koreografierna rör sig i gränslandet mellan ljud, text och kropp och ofta undersöker hon det som redan existerar, kanske som en bakgrund, i ett sökande efter parallella narrativ. Caroline är utbildad i dans och koreografi i Köpenhamn, Salzburg, Gießen och Stockholm. Sedan 2014 har Caroline också dansat med Weld company och där framträtt i arbetsprocesser av Julian Weber, Litó Walkey, Georgia Vardarau, Matthias Sperling, Alice Chauchat, Margaretha Åsberg och Rebecka Stillman.

Söndagen den 3 juni 2018

14.00 - 16.00 Lab-Presentation med PO$$E, Köttinspektionen Dans och inbjudna gäster

16.00 Release för publikationen ”Material som drar”

17.00 MIRAGE Solo av och med Caroline Byström

18.00 Past as prologue Residensvisning med Caroline Byström och gäster

Fri entré till alla programpunkter