Välkomna till ett konstnärsdrivet kulturhus!

Köttinspektionen är en konstnärsdriven kulturell mötesplats i Uppsala som sedan 2014 producerar och presenterar konst, teater och dans. Verksamheten ligger i en den gamla industrilokalen på Strandbodgatan 3 som en gång var en köttbesiktningsbyrå och rymmer nu scenrum och galleri, utarbetad för ett mångfacetterat program, med ett stort in och utflöde av nya såväl som etablerade konstnärer från den lokala, nationella och internationella arenan.
Köttinspektionen vill som fri scen och aktör öppna upp för nya tankesätt och erfarenheter, och erbjuder därför goda förutsättningar för konstnärlig fördjupning och utveckling genom olika former för experiment och processarbete genom konstnärsresidenser men framförallt är det ett kulturhus för Uppsalasborna där det visas utställningar, residensvisningar och föreställningar, erbjuds workshops, paneldebatter och anordnas festivaler!

Köttinspektionen drivs med verksamhetsstöd av Uppsala Kulturnämnd.

VI BAKOM KÖTTINSPEKTIONEN

Teater

Uppsalas Fria Teater skapar två föreställningar om året på Köttinspektionen. Senaste åren har vi satt upp den magiska familjesagan "Ofelias Skuggteater" av Michel Ende, den otroligt populära pjäsen "Din för evigt-Vincent" om konstnären Vincent van Gogh liv, klassikern "En Julsaga" av Charles Dickens och senast "Den borttappade saken" efter Shaun Tans bilderbok. Läs mer om oss på vår egna hemsida, där finns mycket material och bilder: www.uppsalasfriateater.com

Konst

På Köttinspektionen visas nyskapande svensk och internationell konst som cureras av konstnärsgruppen Haka. Hakas medlemmar är Helena Laukkanen, Anna-Karin Brus, Katarina Sundkvist Zohari, Agneta Forslund och Natasha Dahnberg.
Läs mer: http://haka.nu

Dans

Köttinspektionen Dans är en gästspelscen och en plats för experimentell dans och koreografi som drivs av koreograferna Tove Salmgren och Kajsa Wadhia. Programmet rymmer såväl föreställningar, workshops, den årliga performance festivalen Revolve, samt erbjuder residens till danskonstnärer. Vi har alltid fri entré. Läs mer http://kottinspektionen-dans.se