Vi vill föra samtal som öppnar för nya tankesätt och erfarenheter

Köttinspektionen är en ny konstnärsdriven kulturell mötesplats i Uppsala som producerar och presenterar konst, teater och dans. Köttinspektionens mål är att ge utrymme för experiment och processinriktat arbete och kunna presentera både nya och etablerade kulturutövare av hög kvalitet.  

Vi samarbetar med aktörer i kulturlivet både nationellt och internationellt och vill vara ett komplement till de institutioner som redan finns. Köttinspektionen vill erbjuda goda förutsättningar för konstnärlig fördjupning och utveckling och medverka till möten genom workshops och paneldebatter. Vi vill föra samtal som öppnar för nya tankesätt och erfarenheter.

VI BAKOM KÖTTINSPEKTIONEN

Teater

Uppsalas Fria Teater skapar två föreställningar om året på Köttinspektionen. Senaste åren har vi satt upp den magiska familjesagan "Ofelias Skuggteater" av Michel Ende, den otroligt populära pjäsen "Din för evigt-Vincent" om konstnären Vincent van Gogh liv, klassikern "En Julsaga" av Charles Dickens och senast "Den borttappade saken" efter Shaun Tans bilderbok. Läs mer om oss på vår egna hemsida, där finns mycket material och bilder: www.uppsalasfriateater.com

Konst

På Köttinspektionen visas nyskapande svensk och internationell konst som cureras av konstnärsgruppen Haka. Hakas medlemmar är Helena Laukkanen, Anna-Karin Brus, Katarina Sundkvist Zohari, Agneta Forslund och Natasha Dahnberg.
Läs mer: http://haka.nu

Dans

Köttinspektionen Dans är en gästspelscen och en plats för experimentell dans och koreografi som drivs av koreograferna Tove Salmgren och Kajsa Wadhia. Programmet rymmer såväl föreställningar, workshops, den årliga performance festivalen Revolve, samt erbjuder residens till danskonstnärer. Vi har alltid fri entré. Läs mer http://kottinspektionen-dans.se