Vi vill föra samtal som öppnar för nya tankesätt och erfarenheter

Köttinspektionen är en ny konstnärsdriven kulturell mötesplats i Uppsala som producerar och presenterar konst, teater och dans. Köttinspektionens mål är att ge utrymme för experiment och processinriktat arbete och kunna presentera både nya och etablerade kulturutövare av hög kvalitet.  

Vi samarbetar med aktörer i kulturlivet både nationellt och internationellt och vill vara ett komplement till de institutioner som redan finns. Köttinspektionen vill erbjuda goda förutsättningar för konstnärlig fördjupning och utveckling och medverka till möten genom workshops och paneldebatter. Vi vill föra samtal som öppnar för nya tankesätt och erfarenheter.

VI BAKOM KÖTTINSPEKTIONEN

Teater

Köttinspektionen Teater består av två frigrupper: Uppsalas Fria Teater (konstnärlig ledare Andrea Geurtsen) och Östfronten (konstnärlig ledare Dag Thelander) båda fd Teater C. De gör varsin produktion per år på Köttinspektionen. Mer info på www.uppsalasfriateater.com och www.ostfronten.org

Konst

På Köttinspektionen visas nyskapande svensk och internationell konst som cureras av konstnärsgruppen Haka. Hakas medlemmar är Helena Laukkanen, Anna-Karin Brus, Katarina Sundkvist Zohari, Agneta Forslund och Natasha Dahnberg.
Läs mer: http://haka.nu

Dans

Köttinspektionen Dans är en gästspelscen och en plats för experimentell dans och koreografi som drivs av koreograferna Tove Salmgren och Kajsa Wadhia. Programmet rymmer såväl föreställningar, workshops, den årliga performance festivalen Revolve, samt erbjuder residens till danskonstnärer. Vi har alltid fri entré. Läs mer http://kottinspektionen-dans.se