Hide in Plain Sight Play in Hindsight

En pågående performance av The Disengaged Free Jazz Orchestra

Dagens prekära samhällsvillkor kräver ständig uppkoppling, total flexibilitet och aldrig sinande kreativitet men erbjuder inte någon trygghet, återhämtning eller gemenskap. Hide in Plain Sight Play in Hindsight är ett nytt performanceverk av konstnärsduon The Disengaged Free Jazz Orchestra som utgår från ängslan som offentlig hemlighet.

The Institute for Precarious Consciousness påpekar att vi lever i en ängslighetskultur orsakad av neoliberal kapitalism. Vidare är denna affekt en offentlig hemlighet, en sanktionerad okunskap, som är tydlig för alla men som vi inte diskuterar. I stället för att se denna kliande ängslan som ett strukturellt och politiskt problem åläggs det individen att hantera problemet på ett privat plan med yoga, mindfulness och positivt tänkande.

Drabbade av ängslans klåda försöker The Disengaged Free Jazz Orchestra täppa igen hålen, kontrollera det som går, meditera, gömma sig genom att smälta in i omgivningen, packa sina överlevnadskit, och skriva listor, listor, listor över det de behöver när katastrofen infinner sig.

I ett tältliknande parasitiskt gömsle, placerat intill och fäst vid Köttinspektionen, framför konstnärerna texter, ljud, ritualer och handlingar som relaterar till de prekära samhällsvillkor som kapitalismen skapar. I Köttinspektionens foajé går det att följa verket via video från fyra övervakningskameror som övervakar konstnärerna samt omgivningen.

www.disengagedfreejazz.com
www.vimeo.com/disengagedfreejazz

Med stöd av Konstnärsnämnden och Nordisk Kulturkontakt

För mer information om The Disengaged Free Jazz Orchestra läs på Köttinspektionen Dans hemsida:
http://kottinspektionen-dans.se
Facebook:
https://www.facebook.com/events/150659435609981/

-----------

Köttinspektionen Dans stöds av Kulturrådet, Uppsala kommuns kulturnämnd, Landstinget i Uppsala Län kultur och bildning

Verket kommer uppföras utanför Köttinspektionen samt i foajén

Datum: 22, 23, 25 mars
Torsdag, fredag 15 – 19
Söndag 12 – 16

Fri entré, ingen förbokning