MEDITATION

Workshop med Ellinor Ljungkvist

Koreografen Ellinor Ljungkvist håller i en workshop på Köttinspektionen den 5 juni, en workshop som är en del av hennes forskningsprojektet Meditation. I workshopen kommer deltagare att utforska meditation, skrivande och improvisation. Workshopen riktar sig till både dansare och dansintresserade.
Konstnärlig metod och meditation, baserad på somatiska och självreflekterande metoder, är kärnan i detta forskningsprojekt. Med inspiration från konstnärer och filosofer som Yoko Ono, Marina Abramovich, Virginia Woolf, Bonnie Bainbridge Cohen och Simone de Beauvoir är målet att utveckla och formulera mentala resor. Meditationerna rör sig genom existentialistiska perspektiv på sin egna uppenbarelse och animism, naturalism och sorg.

Om forskningsprojektet: Detta forskningsprojekt är uppdelat i två delar. Den första delen stöds av Dance in Örebro Region som gav möjlighet att starta processen. Den andra delen är på Art House ComPeung i Thailand för vidare utveckling och skapande av meditativt material. Meditationerna presenteras i form av en workshop som ges i samarbete med Teater Martin Mutter ”Festival Going Solo Together”, Weld – plattform för experimentell konst, Dansplats Skog och Köttinspektionen.

Workshop 2021
DansPlats Skog Gävleborg
Weld Stockholm
Köttinspektionen Uppsala

Biografi
Ellinor Ljungkvist är frilansande koreograf, dansare och lärare inom samtida dans, performanskonst och koreografi. Hon driver sin egen koreografiska verksamhet som heter Gala Dance Bergslagen inom vilken hon producerar föreställningar, publikationer och ger workshops och konstnärssamtal. Ellinor är utbildad på Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance Berlin och Master i koreografi på Stockholms konstnärliga högskola. Hennes sceniska verk är baserade på verkliga händelser och oftast ur ett kvinnligt perspektiv. Även fast de tar upp allvarliga teman är de mycket humoristiska och underhållande narrativa.

Lördag 5 juni, 2021
11.00-15.00 inklusive paus
Workshopen kommer vara på engelska (enkelt språk)

Platsantal i relation till covid-19 rekommendationer
Boka plats genom att skicka ett mail till
kottinspektionen@gmail.com