Residensvisning av Naledi Majola 19e juni

Vår residenskonstnär på Köttinspektionen Dans, Naledi Majola, spenderar en månad på Köttinspektionen med en nytt projekt. På onsdagen den 19e juni öppnar vi dörrarna till den konstnärliga processen, och bjuder in er att ta del av olika researchmaterial och performativa utforskanden.

Hey girls! Hey gals! Hey ghels! Hey girlie-girls! Hey gworls! Hey girlies!

Naledi arbetar med ett projekt som är en fortsättning på ett pågående utforskande av ’Black gender play’. Inspirerad av vardagsspråk från Sydafrika och andra platser, undersöker hen hur genuskodat språk, beroende på hur det framförs, faktiskt kan destabilisera strikta genuskategorier. När och hur kan uttalandet av ordet ”girl” addressera personer utanför den binära betydelsen av ordet? Inspirerad av sin teaterbakgrund och en nyfikenhet på att översätta sin solopraktik till en grupp, skapar hen ett körverk på det här ämnet. Relationen mellan text och rörelse är en viktig del av processen och stöds av Naledis skrivmentor, Andi Colombo.

Naledi Majola (hen/han/hon) är en sydafrikansk konstnär och performer, för närvarande baserad i Berlin. Efter att ha tagit examen med en BA i teater och performance 2017 arbetade hen som skådespelare i Kapstaden, Sydafrika. Under samma period började hen att utveckla en scenkonstnärlig researchpraktik som innefattar en mängd olika konstnärliga uttryck, som rörelse, röst, ljuddesign, och text. Hen bor i Berlin sedan 2022 och tog sin MA examen på Solo/Dance/Authorship, HZT, Berlin i februari 2024. Hen vill i sitt arbete upplösa skiljelinjen mellan teori och praktik och inspireras av performance studies, populärkultur, och Sydafrikansk historia och konst.

Residensvisning av Naledi Majola

Onsdag 19e juni kl. 18.00-20.00

Språk: engelska

Fri entré