Residensvisning: The most human

I mars kommer koreografen Robin Jonsson till Köttinspektionen för att påbörja arbetet med projektet ”The most human”, som senare under våren har premiär på MDT i Stockholm.

”Vi kommer att precis ha startat projektet när vi kommer till Köttinspektionen. Där kommer vi att för första gången i processen se roboten i en teater-lik situation vilket är viktigt för oss. Då kan vi arbeta på perspektiv och avstånd till publiken för roboten är relativt kort och långsam. Utöver det är planen att arbeta på ett solo för roboten, och ett för dansare, Ludvig Daae”.

The most human

Ludvig Daae är en norsk mänsklig dansare som är uppväxt i Nesbyen och Maria är en humanoid robotdansare som växt upp hos IDA på Linköpings Universitet. Ledda av koreografen Robin Jonsson och robotutvecklaren Fredrik Löfgren presenteras de jämställt men utefter sina egna unika förutsättningar i ett dansant verk som undersöker vad som är mänskligt, närvaro och autenticitet.

Verket speglar den radikala förvandlingen av samhället, framförallt inom serviceyrken, industrin och vården, där robotar tar över människors jobb men även i stor utsträckning samarbetar med människor. I The most human ersätter en robot en mänsklig dansare samt samarbetar med en annan. Roboten är humanoid, intelligent och autonom och påverkar verkets process och färdiga resultat.

Verket bygger vidare på Robins tidigare projekt Simulations med flera där virtuella kroppar från tv-spel simulerades på scen av mänskliga dansare, med målet att belysa det mänskliga.

Läs mer om Robin Jonsson och verkets produktion med utförlig credlista, på Köttinspektionen Dans hemsida:
http://kottinspektionen-dans.se/program/koreografen-robin-jonsson-reside...

Residensvisning av "The most human"

Fredag den 6 april 19.00

Fri entré