Släppceremoni med The Blob!

The Blob: releasefest för Publikationen + The Blob startar ett band

Välkommen till en Släppceremoni med The Blob – en lekfull afton där vi kommer släppa och starta olika material och processer tillsammans!

Köttinspektionen Dans har bjudit in The Blob för att göra en releasefest för Publikationen; en publikation bestående av fem individuella affischer med textmaterial av konstnärerna Frida Sandström, Zoë Poluch, Moa Franzén, Maria Stiernborg och Barkman Bark, formgivna av Jonas Williamsson. Publikationen har uppkommit genom en kedjereaktion av konstnärliga praktiker och händelser på Köttinspektionen, och nu skickas stafettpinnen vidare till The Blob.

The Blob antog uppdraget att anordna en releasefest genom förståelsen: “Att släppa något är att starta något”, och passar därför på att vid releasefesten starta ett band – tillsammans med alla som vill vara med. För bandets tillblivelse har The Blob skrivit ett manifest som kommer att utgöra en behållare och ett ramverk för bandet.
Manifestet: http://kottinspektionen-dans.se/wp-content/uploads/pdf/manifest_SE1.pdf

Fredag den 27e oktober

Schema
18.00 - 18.45 Att släppa kroppen/Hej till sinnena, Cecilia Roos guidar oss genom en kortare fysisk workshop. Inga förkunskaper, eller speciella kläder, krävs.
19.00 Releasefest/mingel för Publikationen. Det bjuds på drinkar och snacks.
19.45 - 20.15 Släppceremoni. Vi erbjuds att bokstavligen släppa olika saker/material/objekt från olika höjder inne på scenen. Var med och släpp eller se andra som gör det.
20.30 - 21.30 The Blob startar ett band. Utifrån manifestet som The Blob skrivit kommer ett band att starta, och ha sin första session.
21.30 Mingel med Bandet.

Under Släppceremonin får alla besökare ett gratis exemplar av Publikationen.

Söndag 29:e oktober

14.00 - 16.00
Första repet med bandet, ledd av The Blob. The Blob bjuder in alla som blivit medlem i bandet under Fredagen, och alla som andra som också vill bli medlemmar. Bandet kommer utgå från manifestet som The Blob skrivit. Under repet kommer vi spela/repa låtar och manifestet kommer att vara vår vägvisare. Mellan låtarna kommer vi läsa dikter ur diktsamlingen “Hackers” av Aase Berg. Inga förkunskaper, kom du som vill improvisera/spela musik och läsa dikter, eller lyssna på andra som gör det.

Läs mer detaljerad information om Publikationen här:
http://kottinspektionen-dans.se/program/circles-3-blob-starts-band-relea...

The Blob är en elastisk benfri organisationskropp/ ett alter ego/ en konstnär som initierar, curaterar och producerar konst och kultur med förkärlek för dans och koreografi. Den skapar former och projekt som står för sig själva eller som “blobbar på” olika strukturer genom samarbeten. The Blob drivs av Anna Efraimsson eller i samarbete med konstnärer, forskare, organisationer och institutioner i Sverige och internationellt. Namnet The Blob har två elastiska kroppar som inspirationskällor: barnboksfiguren Barbapapa och skräckfilmen från 50-talet, The Blob. Likt Barbapapa är organisationen flexibel och problemlösande. Men likt skräckslemmet The Blob bor här också kritik, egen agenda och integritet- motkrafter till samtida politiska idéer kring den flexibla kulturentreprenören. The Blob jobbar med maktanalys och eftersträvar intersektionella perspektiv vilket betyder att The Blob som namn är också ett statement, det är en oformlig kropp som kan byta kön och identitet. Den här gången har The Blob assisterats av Anna Efraimsson och Tove Salmgren.

Cecilia Roos är professor i dans inom området konstnärliga praktiker, och vice rektor för forskning vid Stockholms konstnärliga högskola. Hon har arbetat som dansare och forskare tillsammans med, bland andra, Tilde Björfors, John Caird, Cristina Caprioli, Jefta van Dinther, Mats Ek, Ina Christel Johannessen, Per Jonsson, Reich/Szyber, Twyla Tharp, Margaretha Åsberg. Hennes forskning baseras på dansarens praktik och rollen den har inom performativa processer.

Fredag den 27e oktober
18.00 - 22.30
Släppceremoni med The Blob! Kom en stund eller stanna hela kvällen.
(Se specifikt schema i den längre texten till vänster).

Söndag den 29e oktober
14.00 - 16.00
Första repet med bandet, ledd av The Blob. VI utgår från Manifestet och läser dikter av Aase Berg. Inga förkunskaper, kom du som vill improvisera/spela musik och läsa dikter, eller lyssna på andra som gör det!

Alla programpunkter av Köttinspektionen Dans är kostnadsfria.